Havenmeester |

Rijswijk

Opdrachtgever: Downtown Developers en Novaform

Locatie: Burgemeester Elsenlaan 325, Rijswijk

Aannemer: 

Categorie: Woningbouw

Gerealiseerd: in ontwikkeling

Fotografie: Renders door Architektenkombinatie en François Verhoeven

Slanke toren temidden van stad, groen en water

Op de kleinste plot aan de kop van de haven van de Rijswijkse ontwikkeling Het Havenkwartier, verschijnt de Havenmeester!

Een eigenzinnige verschijning die zijn vorm dankt aan het gegeven dat de meeste van de bewoners van de Havenmeester uitzicht zullen hebben op de haven. De taps toelopende vorm geeft bovendien ook vanuit de Burgemeester Elsenlaan, de hoofdroute in het plangebied, goed zicht op het water. Naast een hoge en transparante plint kenmerk het gebouw zich door de set backs in de bovenste lagen waarmee het een kenmerkend slank silhouet en mooie bekroning krijgt. In de zorgvuldig gedetailleerde metselwerk gevels zijn de buitenruimtes geïntegreerd.

In de Havenmeester komen 195 appartementen, de meeste met een gebruiksoppervlakte variërend tussen de 50-70m2 en een aantal iets groter dan 75m2. De begane grond biedt ruimte aan iets meer dan 300m2 commerciële functie(s) en een voor bewoners bedoelde fietsenstalling.

Tussen de Havenmeester en Burgemeester Elsenlaan 321 zal een groene oase (pocket park) de sfeer gaan bepalen. Deze groene omgeving sluit mooi aan op het vegetatiedak van de eerste verdieping van de Havenmeester. De andere zijde van het gebouw, tussen de Havenmeester en Burgemeester Elsenlaan 329, krijgt een meer stedelijk en openbaar karakter als verbinding naar de achterliggende wijk. Aan deze zijde bevindt zich ook de hoofdentree van de Havenmeester.