De Burgemeester |

Den Haag

Opdrachtgever:

Locatie: Oude Haagweg Den Haag

Aannemer: n.t.b.

Categorie: Woningbouw | Utiliteitsbouw

Gerealiseerd: in ontwikkeling

Fotografie: Renders Architektenkombinatie en François Verhoeven

 

120 sociale huurwoningen in Loosduinen
De Burgemeester is een unieke en passende ontwikkeling in de buurt. Het is toegankelijk, groen, uitnodigend en verbonden met de omgeving. Dit met een grote diversiteit aan woningen waar fijn gewoond kan worden. Een trotse inclusieve buurt voor jong en oud, voor alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.
Met het project De Burgermeester hebben we de ambitie een derde sociale-, een derde (middeldure)huur- en een derde koopwoningen te realiseren om Haagse starters, onderwijzers, zorgmedewerkers en gezinnen een betaalbare, duurzame en groene plek in de stad te geven op loopafstand van de Loosduinsehoofdstraat en op 10 minuten fietsen van het strand. Daarnaast wordt een bijdrage geleverd aan het verduurzamen van bedrijfsruimte voor zowel bestaande als nieuwe bedrijven op deze locatie.
De Burgemeester krijgt, naast een sprekende architectuur, duurzame en energiezuinige woningen, een collectieve WKO en waar mogelijk nieuwe vormen van mobiliteit. Een buurt met levensloopbestendige appartementen en grondgebonden woningen. De riante inpassing van groen en bomen maakt het plan klimaat-adaptief en hittestress reducerend.