Groene Mient |

Den Haag

Opdrachtgever: Vereniging Groene Mient

Locatie: Den Haag

Aannemer: Sprangers Bouwbedrijf BV

Categorie: Woningbouw

Gerealiseerd: 2017

Fotografie: François Verhoeven

 

 

Samen met FilliéVerhoeven ontwierpen wij 33 woningen aan de Mient in Den Haag. Opdrachtgever is de Vereniging Groene Mient, een collectief van particuliere opdrachtgevers.

Het project is in recordtijd tot uitvoering gekomen. De enorme kavel met binnentuin zou bijna worden opgedeeld in 37 zakelijke en afzonderlijke rechthoekige kavelpaspoorten. Nu in 2017 is hier een weelderig plan gerealiseerd in natuurlijke materialen zoals leisteen en hout voor 33 energie neutrale woningen.
Ruim voorzien van zonnepanelen, collectoren, warmtepompen, warmte terugwin-systemen is een wonderlijk geheel van verschillen ontstaan. De bewoners hebben individueel vrijwel alles zelf bepaald, plattegronden, woningbreedtes, plek op het terrein, installatiesystemen, positie van ramen en deuren, aantallen bouwlagen, opbouwen en uitbouwen. Toch is ook een karakteristiek geheel naar voren gekomen.

Het resultaat zal een CPO waardig zijn met woningen afgestemd op de milieubewuste bewoners. Het golvend verbonden en poëtisch spel van stoere vormen zal een ‘landmark’ worden. Een voorbeeld van waar volhardende hagenaars toe in staat zijn.