Kornalijn|

Den Haag

Opdrachtgever: Staedion/FSD

Locatie: Mariahoeve, Den Haag

Aannemer: n.t.b.

Categorie: Woningbouw, Utiliteitsbouw

Gerealiseerd: in ontwikkeling

Fotografie: Renders door François Verhoeven

Landschapsontwerp: Bosch Slabbers

Met de Kornalijn worden in Mariahoeve duurzame woningen toegevoegd. Door een sociale/maatschappelijke functie in de plint op te nemen krijgt de wijk als geheel ook een  kwaliteitsimpuls en wordt de leefbaarheid vergroot. In totaal worden er 56 woningen gerealiseerd over 7 woonlagen, waarvan 42 sociale huurwoningen en 8 woningen in het  segment middenhuur.

De functies in de plint zijn deels ondersteunend aan de woonfunctie; entreehal, fietsenberging en berging scootmobielen. Het overige deel van de begane grond is te gebruiken voor één of meerdere maatschappelijke functies, denk aan coffeecorner, bibliotheek, repair-café, taal-café etc.

De duurzaamheidsambities van Staedion vertalen zich hier niet alleen doordat de woningen de goed geïsoleerd en energiezuinig zijn. De toegepaste materialen zowel in interieur als exterieur hebben een lange levensduur en zijn veelal met toevoeging van gerecyclede grondstoffen gemaakt. Bovendien worden er diverse maatregelen getroffen in en aan het gebouw en in het omliggende landschap, zodat het gebouw natuurinclusief en klimaatadaptief is.

De omgevingsvergunning is ingediend.