Waldeck Pyrmontkade | Den Haag


Transformatie van kantoor- naar woongebouw

Naast de transformatie van kantoor naar een woon-/logies bestemming, ondergaat het pand een metamorfose door het aanbrengen van een nieuwe gevel en het creëren van een nieuw volumespel. De constructie wordt hergebruikt en waar nodig aangevuld. Het constructieve systeem wordt zichtbaar gemaakt in de gevel in de vorm van een raster van sierbeton.

Het gebouw staat tussen een Art Nouveau-pand en een verzorgingsflat uit de jaren '70. Het nieuwe gevelbeeld is verbindend maar heeft ook een eigen gezicht. Uit het gevelraster zijn een aantal blokken weggehaald waardoor er een krachtig silhouet ontstaat met verwijzingen naar de grote dak-erkers van de ernaast gelegen serviceflat en de karakteristieke gekartelde dakrand van het hoekpand. De invullingen van het raster bestaan naast glazen puien hoofdzakelijk uit cortenstaalkleurige metaalplaat met een speciale profilering. Het gevelraster is zandsteenkleurig, passend bij het ene buurpand en de invulling past bij de oranjerode steenkleur van het andere buurpand. Zo verankert de nieuwbouw zich op meerdere wijzen op de locatie.

Het beginselplan is goedgekeurd en de omgevingsvergunning is ingediend.

Bestaande situatie boven, nieuwe situatie hieronder

Conceptschema's:

menu