Plesmanduin |

Den Haag

Opdrachtgever: Impact Vastgoed

Locatie: Plesmanweg Den Haag

Aannemer: van Wijnen

Categorie: Woningbouw | Monument | Transformatie

Gerealiseerd: in ontwikkeling

Fotografie: Renders door 6×6

 

Plesmanduin: van kantorencomplex naar
bijzondere hedendaagse woonomgeving

Plesmanduin wordt één van de meest bijzondere woon- en werkgebieden van Den Haag. Deze unieke plek tussen het Hubertusduin en de Plesmanweg was lange tijd afgesloten voor publiek maar wordt de komende tijd getransformeerd tot een levendig en groen gebied waar mensen van alle leeftijden en gezinssamenstellingen kunnen wonen, werken en ontspannen.

Het oude KLM hoofdkantoor (van architect Dirk Roosenburg uit 1938) is lang in gebruik geweest als Ministerie van Infrastructuur en Milieu en nu in 2018 staan we aan de vooravond van een heel nieuw tijdperk. Het kantorencomplex wordt getransformeerd naar een unieke hedendaagse woonomgeving maar zal door de naam Plesmanduin altijd met het roemruchte verleden verbonden blijven.

Dit bijzondere rijksmonument wordt op ingetogen wijze geschikt gemaakt als woongebouw. Het programma voorziet naast woningen ook in service en short-stay appartementen voor (internationale) kenniswerkers, kantoorfunctie, sportschool en een ondersteunende horecavoorziening in het paviljoen. De parkeerplaatsen op het monumentale voorplein en aan de kant van de Raamweg blijven behouden voor bezoekers en gebruikers van de voorzieningen.