Rabobank West-Brabant Noord | Etten-Leur

Een strak gedetailleerd volume

Een ensemble van twee kantoorgebouwen aan de hoofd ontsluitingsweg van Etten-Leur. Twee bakstenen hoofdvolumes met een parkeerterrein daartussen, begrensd door verbindende muurtjes.
Het L-vormig gebouw is ontworpen voor Rabobank West-Brabant Noord en kenmerkt zich door een combinatie van metselwerk en met glas beklede gevelvlakken. Het volume wordt daarmee verfijnd. Als verwijzing naar zijn geschiedenis in Etten is een deel van ‘de Sterrennacht’ van Van Gogh als zeefdruk aangebracht op de glaspanelen.
Binnen het strak gedetailleerde volume is op de hoek aan de hoofdweg een ruimtelijke entree gevormd. Bij binnenkomst wordt het interieur over twee lagen getoond.
Aan de achterzijde ligt een zonnig terras.

Interieur

Een interieur voor het nieuwe werken kenmerkt zich door een open, heldere en flexibele structuur, waarbij werknemers vrij kunnen gaan en staan. Door het enorme aanbod en de diversiteit aan werk-, vergader- en ontspanningslocaties is iedere werknemer vrij om de plek te kiezen die het meest inspirerend werkt bij de taak die verricht moet worden. Het plan zit vol kleurrijke ‘pleinen’, zitjes, workbenches, stiltewerkplekken, sta-tafels en vergaderhoeken.
Op de bovenste 2 verdiepingen zijn bureau’s geplaatst voor 70% van alle werknemers waarbij per afdeling flexibel in de open kantoorvleugels gewerkt kan worden. Voor meer afgesloten werkzaamheden kan in de middenzone, tussen de met folie beplakte glazen schuifwanden, een plek gekozen worden aan een workbench, stiltewerkplek of zitje.

Rabobank West Brabant Noord Etten-Leur 2

Rabobank West Brabant Noord Etten-Leur 3

Rabobank West Brabant Noord Etten-Leur 5

Rabobank West Brabant Noord Etten-Leur 4

Rabobank West Brabant Noord Etten-Leur 6

menu