Endress + Hauser |

Naarden

Opdrachtgever: Endress+Hauser BV

Locatie: Bedrijvenpark Gooimeer – Zuid, Naarden

Aannemer:  BK Bouw Bussum

Interieur : Plan Effect | Coors | SV Interieurgroep

Categorie: Utiliteitsbouw | Interieur

Gerealiseerd: 2011

Endress+Hauser is een bedrijf voor meetinstrumenten en process engineering. Het gebouw geeft een flinke impuls aan de revitalisering van het verouderde bedrijvenpark Gooimeer-Zuid.
Door de twee kantoor-volumes ten opzichte van elkaar te verschuiven ontstaan twee duidelijke entree’s en een licht atrium. De houten gevels (Accoya) zijn van buitenaf zichtbaar en leiden de bezoeker naar binnen. WKO in combinatie met vloerverwarming / koeling en koel- / verwarmingsplafonds zorgen mede voor een A+ label volgens de EPA(U)-berekening. Verder heeft het gebouw veel glas en de energiezuinige verlichting wordt met bewegings-melders daglicht-afhankelijk gestuurd. De warmte onder het glasdak wordt afgezogen en hergebruikt.

Bijzonder is dat de oude huisvesting op hetzelfde terrein tijdens de volledige realisatie in bedrijf is gebleven. Het resultaat is met enthousiasme omarmd!

De kantoorvertrekken zijn grotendeels langs de buitengevel gepositioneerd en de testruimten, leslokalen, spreekkamers en pantry’s liggen rondom het atrium. Langs het circuit van gangen en bruggen zijn vaste kasten gemaakt, zodanig dat het zicht door het gebouw behouden blijft. Alle systeemwanden zijn in glas uitgevoerd en sluiten flexibel aan op de kastenwanden. De casco materialen komen terug in het interieur.
Het Accoya van de gevel wordt ook in het interieur gebruikt en het metselwerk loopt in de hal en boardroom door. In de publieke- en gemeenschappelijke ruimten zijn de kleuren van Endress+Hauser verwerkt. In de presentatie-ruimten zijn akoestische wanden gemaakt met een blauwe stoffering. Deze stoffering komt terug op de vergaderstoelen en op de zitjes in de hal.
Voor de werkplekken is een speciaal bureau ontworpen dat in vorm en materialisering aansluit bij de gebruikseisen en uitstraling van het gebouw.