Evertshuis|

Bodegraven

Opdrachtgever: Gemeente Bodegraven – Reeuwijk

Locatie: Beodegraven

Aannemer:  De Bouwcombinatie Evertshuis

Interieur : De Leeuw Interieurbouw | Primair Projekt | Jezet tribunes | Bomefa

Categorie: Utiliteitsbouw | Interieur | Transformatie | Stedenbouw

Gerealiseerd: 2014

Fotografie: François Verhoeven

Evertshuis / 3 in 1

Een gemeenschappelijke en verbeterde huisvesting ten behoeve van drie voor de Gemeente Bodegraven Reeuwijk belangrijke instellingen: kunst-cultuur-educatief centrum Evertshuis, de bibliotheek en het gemeentelijk Klant Contact Centrum. Met als gemeenschappelijk doel: de burger bereiken, ruimte creëren voor een efficiente samenwerking en het benutten van kansen in de dienstverlening en cultureel aanbod voor de bewoners.

Door de afzonderlijke volumes van bestaand en nieuw te laten samenvallen in een centrale hal wordt de eenheid en samenhang zichtbaar. De drie gebouwen openen zich letterlijk in deze centrale ruimte en nodigen uit tot meer activiteit. Kortom, een inspirerende omgeving voor Bodegraven Reeuwijk.

In drie karakteristieke hoofdvolumes en in een gezamenlijke hal zijn gehuisvest:
het theater, de bibliotheek, het gemeentelijk klant contact centrum, een cultureel
centrum met de bar op de begane grond en cursus- en werkruimten op de verdiepingen.
Tevens hebben ook de politie en een woningcorporatie een plekje gekregen. Al met al
een gemêleerde groep.

Samenwerking van de verschillende aanwezige disciplines vraagt om een herkenbare uitstraling naar buiten met behoud van de eigen identiteit. Voor het interieur is dan ook gekozen voor bij de gebruiker passende kleurpaletten die herkenbaar zijn voor de bezoeker.

Op plaatsen waar alles samenkomt zijn meer neutrale kleuren gekozen die goed aansluiten bij het hout, het metselwerk en het grijze keimwerk van de hoofdvolumes. Het resultaat is een voor de bewoners begrijpelijk gebouw met veel mogelijkheden.

Naast de inrichting hebben we ons ook ingezet voor de nieuwe overkoepelende ‘branding’ omdat dit bijdraagt aan het gezamenlijk doel. Het gehele gebouwen-complex gaat verder onder de naam ‘bij Everts’: iedereen is voortaan thuis bij Everts.