Kopblok van Zuiderhof

Tussen de Groene Hilledijk en de Valkeniersweide in Rotterdam wordt Het Zuiderhof ontwikkeld, een kwalitatief hoogwaardige woonwijk met veel groen, in de geest van de omliggende tuindorpen.

In deze derde fase wordt de locatie van de voormalige Daniel Den Hoed kliniek ontwikkeld. Deze fase omvat in totaal 227 huur- en koopwoningen, in een combinatie van grondgebonden woningen, dijkwoningen, een Urban Villa en op de kop van het plangebied een eigenzinnig kopblok -Het Zuid- met 97 appartementen.

Dit Kopblok vormt de introductie van de wijk vanaf de Groene Hilledijk en de overgang naar de Valkeniersweide. De bijzondere ligging maakt dat Het Zuid een heldere en eigen signatuur heeft, maar past binnen het gehele plan. Het kopblok sluit met de asymmetrische opzet aan op zowel de hogere bebouwing aan de Groene Hilledijk en de lagere woningen langs de parkrand en ligt zo op een vanzelfsprekende wijze in het aflopende landschap. De verticale en horizontale elementen geven het gebouw een alzijdige en autonoom karakter die de hoek een opvallend accent geeft.

De bouwaanvraag voor fase 3 is eind juli 2020 ingediend.