RDM 4 | Loodjeshal en Medische Dienst

RDM Info-balie, werkplek-units & optopping

De voormalige Medische Dienst was als volume op het RDM terrein niet erg zichtbaar.
De lage bebouwing die grenst aan de vleugel van het hoofdkantoor ligt grotendeels verscholen achter de Innovation Dock Loods.
Een deel van de ruimte is nog net onderdeel van het hoofdgebouw en deed vroeger dienst als loodjeshal, een plek waar alle werknemers destijds konden in- en uitklokken. Deze ruimte is ingericht als informatie ruimte van de RDM. Hierin zijn naast de RDM balie ook toiletten, een koffieautomaat en ontvangstruimte met tentoonstellingsmogelijkheden te vinden. Dat laatste als panelen, hangend aan stalenframes, die tevens dienst doen als ruimtescheiders of als een frame met vakken dat de in onbruik geraakte trap moet afschermen.

De overige ruimten leken uitermate geschikt voor het creëren van verhuurbare werkplek-units. We onderzochten de mogelijkheid een extra verdieping te plaatsen op de laagbouw.
Ter voorbereiding op die toekomst is nu aan het einde van het blok een nieuwe toevoeging gekomen. Hiermee werd ook een 3e entree aan het volume toegevoegd voor flexibiliteit in het gebruik. De ruimten kunnen zo op verschillende manier worden opgesplitst en gebruikt.
Een deel van de ruimte ging naar een vaste huurder, een ander deel bestaat uit open en gesloten werkplekken die per dagdeel, week of maand gehuurd kunnen worden.

Alle werkplekken kregen dezelfde meubelen: een vaste tafel, locker voor persoonlijke spullen en garderobe. Door deze ‘opvallende' items te herhalen ontstaat er een binding binnen de ruimte waardoor de, niet al te grote ruimte meer sfeer krijgt. De wanden tussen de open werkplekken zijn verbouwde hergebruikte tafels die elders vandaan kwamen.

GERELATEERDE PROJECTEN


RDM | een industrieel monument
De voormalige werf biedt plaats aan bedrijven, onderwijs
en onderzoek. Wij waren betrokken bij de renovatie, upgrading
en inrichting van meerdere gebouwen op het RDM terrein. Inmiddels dé plek voor innovatie in de haven van Rotterdam.


RDM 1 | Campus
Rotterdam RDM Hoofdkantoor Gevelrenovatie 1
Het oude Hoofdkantoor heeft zijn oorspronkelijke
allure terug door volledige renovatie en herstel van de gevel.
De renovatie is een opmaat naar een monumentenstatus. Het gebouw is het middelpunt van de revival van de RDM Campus.


RDM 2 | Dokloods + Centraal Magazijn

Herstel van de oorspronkelijke loodsen op de middenstrip, waarbij de nieuwe volledig glazen kopgevels een kijkje geven
in de volledig gerenoveerde en voor bedrijven geschikt
gemaakte huisvesting.


RDM 3 | Grofsmederij + Ketelmakerij
Eén van de grootste en mooiste loodsen van het terrein. Ook hier renovatie en herstel in combinatie met een stukje vernieuwing.
De grote glazen opening ter plaatse van de entree in de gevel, geeft vanaf de toegangsweg zicht in het hart van het gebouw.


RDM 5 | VertiDrive in de Ketelmakerij
Omdat de Grofsmederij en Ketelmakerij niet geïsoleerd zijn, vroeg één van de gebruikers een passend plan voor een inpandig kantoor binnen de Ketelmakerij. Dit resulteerde in een bijzonder inbouwpakket.

 

 

menu