Ons bureau

Ons bureau bestaat uit een vaste groep architecten
en ontwerpers die betrokken blijven bij de projecten vanaf het conceptontwerp tot aan de realisatie.
Een heldere organisatie met beperkte hiërarchie en duidelijke aanspreekpunten.
Visie >>

Medewerkers

Over ons

De geschiedenis van ons bureau gaat terug tot 1978. De Architektenkombinatie Rosdorff werd in dat jaar opgericht door Flip Rosdorff naar aanleiding van de opdracht voor het Ministerie van OC&W te Zoetermeer. Daarna volgde een lange reeks aan utiliteits- en woningbouwprojecten. Bijzondere opgaven waren de aanpassingen en uitbreidingen aan het Nederlands Congres Gebouw te Den Haag en het laboratoriumcomplex IPO te Wageningen.
Karel Rosdorff was vanaf het begin betrokken bij het bureau van zijn broer. In 1986 startte hij zijn eigen bureau in het kader van de nieuwbouw en renovatie van het Ministerie van V&W, in samenwerking met architect Kees van der Hoeven.

Fred Bos begon, na diverse samenwerkingen met de Architektenkombinatie Rosdorff, zijn bureau in 1986 in hetzelfde pand aan de Stille Veerkade 35. In 1998 fuseerden de 3 bureau’s en werd Gert Wiebing als partner opgenomen. Flip Rosdorff ging in 1994 met pensioen, maar bleef niettemin betrokken bij een aantal projecten. De aanpassing van het voormalig Ministerie van OC&W voor Binnenlandse Zaken en museum BroekerVeiling zijn daarvan de meest recente. Gert Wiebing heeft het bureau inmiddels verlaten en heeft zich als architect gevestigd in Noordwijkerhout.

Dennis Hofman is vanaf 1995 werkzaam bij het bureau en is in 2003 toegetreden tot de directie. Hij is in 2008 Karel Rosdorff opgevolgd als partner. Vanaf 1 april 2011 zijn Fred Bos en Dennis Hofman samen verantwoordelijk voor De Architektenkombinatie.

 

menu