Zeeheldentuin wint Europese prijs voor groen in de stad

18 November

Zeeheldentuin wint eerste prijs tijdens Europese conferentie voor groene infrastructuur

De Zeeheldentuin in Den Haag heeft de EUGIC 2015 Award gewonnen in de categorie uitgevoerde projecten in Europese steden. De prijs wordt uitgereikt tijdens de eerste editie van de European Urban Green Infrastructure Conference (EUGIC) in Wenen. Het ontwerp van de Zeeheldentuin, gemaakt door DGJ Architects & Landscapes, wordt door de jury geprezen om het samen met buurtbewoners creëren van een groene plek in versteend gebied, waarin biodiversiteit, het recyclen en hergebruiken van materialen uit de stad, en het voorkomen van wateroverlast een rol spelen.

De Zeeheldentuin en DGJ Architects & Landscapes zijn erg blij met deze internationale waardering. Hiermee wordt nogmaals duidelijk dat een initiatief als de Zeeheldentuin inspeelt op een maatschappelijk behoefte.
DGJ Architects & Landscapes is een internationaal architectenbureau, die al vele prijzen en ontwerpcompetities heeft gewonnen met ontwerpen op het gebied van architectuur en landschapsarchitectuur. Het unieke van de Zeeheldentuin is dat het ontwerp samen met buurtbewoners en kinderen is gemaakt. Zowel professionele als lokale betrokkenen hebben zich vrijwillig ingezet voor de totstandkoming van de buurttuin. Door de aanhoudende inzet van vele omwonenden en organisaties, en de medewerking van de Gemeente Den Haag, kan het Zeeheldenkwartier nu dagelijks genieten van zijn eigen groene oase in de stad.

Bron: zeeheldentuin.nl

menu