Groene Mient | Den Haag

Sociaal ecologisch woonproject | 33 woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Samen met FilliéVerhoeven ontwierpen wij 33 woningen aan de Mient in Den Haag. Opdrachtgever is de Vereniging Groene Mient, een collectief van particuliere opdrachtgevers.
Het project is in recordtijd tot uitvoering gekomen. De enorme kavel met binnentuin zou bijna worden opgedeeld in 37 zakelijke en afzonderlijke rechthoekige kavelpaspoorten. Nu in 2017 is hier een weelderig plan gerealiseerd in natuurlijke materialen zoals leisteen en hout voor 33 energie neutrale woningen.
Ruim voorzien van zonnepanelen, collectoren, warmtepompen, warmte terugwin-systemen is een wonderlijk geheel van verschillen ontstaan. De bewoners hebben individueel vrijwel alles zelf bepaald,  plattegronden, woningbreedtes, plek op het terrein,  installatiesystemen, positie van ramen en deuren, aantallen bouwlagen, opbouwen en uitbouwen. Toch is ook een karakteristiek geheel naar voren gekomen.
Het resultaat zal een CPO waardig zijn met woningen afgestemd op de milieubewuste bewoners. Het golvend verbonden en poëtisch spel van stoere vormen zal een 'landmark' worden. Een voorbeeld van waar volhardende hagenaars toe in staat zijn.

Installatie-advies: Merosch bv, Bodegraven
Constructeur: De Vries Konstruktiebureau, Gouda
CPO proces- en projectbegeleiding: Buildingcommunity, Driebergen
Bouwdirectie: Ravenstein Bouwmanagement, Woerden

Meer weten?  CPO-Groene Mient

Groene_Mient_Den_Haag_6

Groene_Mient_Den_Haag_5

Groene_Mient_Den_Haag_9

Groene-Mient-Den-Haag-14-vogelvlucht Groene-Mient-Den-Haag-5-ruwbouw

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren