Getronics PinkRoccade | Zoetermeer

Kantoorcampus als stedenbouwkundige schakel

Een kantoor-complex met twee poorten voor een fietsroute naar de wijk Rokkeveen en een poort voor wandelroutes. Het gebouw omhult een grote overzichtelijke stedelijke ruimte met als onderdelen: inritplein, entreeplein, watertuin en groentuin. Vanwege deze stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn de centrale entreehal en het entreeplein ten opzichte van het maaiveld verdiept aangelegd. De fietser rijdt over een boven de verdiepte entreeplein-ruimte gelegen brug. Glazen liften en trappen zijn aan weerszijden van de hal door het glazen dak zichtbaar. Het vergaderblok boven de glazen entree bundelt het complex tot één organisatie.
Het niveau-verschil van 3 meter tussen inrit- en tuinzijde leidt tot aantrekkelijke wandelroutes met als attractie 3 sprongetjes en trapjes. Een bezoek waard.

 

INTERIEUR

Voor Getronics (inmiddels KPN) is een groot deel van het interieur ontworpen en gerealiseerd. Het enorme pand huisvest verschillende diensten van het bedrijf.
Naast het hoofdkantoor is er de jongeren-it afdeling en het opleidingscentrum, dat met haar zalencomplex volledig los functioneert van het hoofdkantoor.
Voor het hele kantoor is het indelingsconcept ontwikkeld alsmede de centrale functies van entree, ontvangst, vergadercentrum en restaurants. In de kantoren liggen de open werkplekken langs de gevels en de voorzieningen centraal in gang. De entrees en restaurants, waar medewerkers en publiek elkaar ontmoeten, hebben een comfortabele en uitnodigende sfeer.

 

Getronics PinkRoccade Zoetermeer 2
Getronics PinkRoccade Zoetermeer 3
Getronics PinkRoccade Zoetermeer 5