Endress+Hauser | Naarden

Endress+Hauser is een bedrijf voor meetinstrumenten en process engineering. Het gebouw geeft een flinke impuls aan de revitalisering van het verouderde bedrijvenpark Gooimeer-Zuid.
Door de twee kantoor-volumes ten opzichte van elkaar te verschuiven ontstaan twee duidelijke entree’s en een licht atrium. De houten gevels (Accoya) zijn van buitenaf zichtbaar en leiden de bezoeker naar binnen. WKO in combinatie met vloerverwarming / koeling en koel- / verwarmingsplafonds zorgen mede voor een A+ label volgens de EPA(U)-berekening. Verder heeft het gebouw veel glas en de energiezuinige verlichting wordt met bewegings-melders daglicht-afhankelijk gestuurd. De warmte onder het glasdak wordt afgezogen en hergebruikt.

Bijzonder is dat de oude huisvesting op hetzelfde terrein tijdens de volledige realisatie in bedrijf is gebleven. Het resultaat is met enthousiasme omarmd!

EndressHauser Naarden 1

EndressHauser Naarden 3

EndressHauser Naarden 5

 

[/row]

Zie ook Endress+Hauser | Interieur

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren