Waldeck Pyrmontkade | Den Haag

Transformatie van kantoorgebouw naar woongebouw.

Naast een transformatie naar woon/logies bestemming, ondergaat het pand ook een metamorfose door het vernieuwen van de gevel. Het constructieve raster wordt zoveel mogelijk hergebruikt en waar nodig aangevuld. Samen met de maximale bouwhoogte van 26 meter vormt dit de randvoorwaarde van het nieuwe gebouw.
Om de overgang naar het lagere Art Nouveau-pand op de hoek met de Laan van Meerdervoort te maken, zijn er aan deze zijde een aantal blokken uit het bestaande raster weggelaten. Door op nog meer plaatsen delen van het raster te verwijderen, ontstaat er een krachtig silhouet met verwijzingen naar de grote dak-erkers van de ernaast gelegen serviceflat en de karakteristieke dakrand van het hoekpand.

Beginselplan is goedgekeurd. We gaan verder werken aan de planontwikkeling.

Den_Haag_Waldeck_Pyrmontkade_872_bestaand

Den_Haag_Waldeck_Pyrmontkade_872_Transformatie